De meeste dames en heren die mij kennen, weten dat ik een goede huidverzorging echt super belangrijk vind. Het grootste orgaan van ons lijf en we besteden er weinig aandacht aan. Eigenlijk best raar dat je wel 2 minuten per dag je tanden poetst, maar zo weinig tijd besteed aan je huidverzorging….

Slechts 2 x 2 minuten per dag. Zo weinig tijd heb je nodig om een gezonde en jonge uitstraling te behouden. Zorg voor een goede routine die de producten stuk voor stuk hun werk laat doen.

Bekijk eens dit eenvoudige stappenplan. Ontwikkeld om het effect van je huidverzorging te maximaliseren.

1. Reinig

Cleanser
De eerste stap van een huidverzorgingsroutine is het reinigen van je huid. Dat is hard nodig, want elke dag en nacht verzamelt je huid onzuiverheden, dode huidcellen en vuil. Door te reinigen worden je huidverzorgingsproducten beter geabsorbeerd, voor een optimaal resultaat. Gebruik elke ochtend en avond een cleanser om make-up, overtollig talg en ander vuil te verwijderen.

Toner
Een toner kalmeert en balanceert het hydratatieniveau van je huid en bereidt je huid voor op je verzorgingsproducten. Hij herstelt de zuurgraad van je huid en is eigenlijk een belangrijk product in de voorbereiding op het verzorgen van je huid. Gebruik de toner ook om de laatste sporen van je make-up te verwijderen. Voor een gehydrateerde huid met minder zichtbare poriën.

2. Rondom je ogen

Oogcrème
De huid rondom je ogen is dunner en fijner, waardoor ouderdomsverschijnselen hier eerder zichtbaar zijn. Een oogcrème is lichter van textuur en wordt daardoor makkelijker opgenomen door de huid. Oogcrèmes bevatten geen parfum, om irritatie te minimaliseren. Gebruik elke ochtend en avond een oogcrème om fijne lijntjes, donkere kringen en wallen te bestrijden.

3. Stimuleer

Serum
De beste manier om het effect van een dag- en nachtcrème te maximaliseren is door een serum te gebruiken. Serums bevatten een hoge concentratie actieve ingrediënten die dieper en sneller door kunnen dringen tot de huid, voor een beter resultaat van je huidverzorging. Gebruik het serum voordat je je dag- en nachtcrème aanbrengt.

4. Hydrateer

Dagcrème
Eindig je ochtendroutine met een dagcrème. Bedoeld om je huid te hydrateren en te beschermen tegen vervuiling van buitenaf. Zorg ervoor dat je een crème met SPF gebruikt, zodat je je huid ook beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Breng de dagcrème aan op je gezicht, je hals en je decolleté, voor maximale bescherming. Vermijd de huid rond je ogen, deze is al behandeld met je oogcrème.

Nachtcrème
‘s Nachts rust en herstelt je huid. Je huid is tijdens je rust beter in staat de krachtige ingrediënten van je nachtcrème op te nemen. Breng je nachtcrème aan op een gereinigde huid, na aanbrengen van het serum. Zo help je je huid te herstellen, met een jeugdigere uitstraling als resultaat.

Zo moeilijk is het dus echt niet. En ja, je zal even moeten wennen aan een dagelijkse routine. Maar realiseer je dat je er echt heel veel profijt van hebt op de lange termijn…

Zelf ben ik helemaal enthousiast over de Novage huidverbeteringslijnen van Oriflame. Complete sets met een duidelijke uitleg over je huidverzorgings routine, die de 12 tekenen van veroudering aanpakken en waarvan ook klinisch is bewezen dat ze echt werken. Ook wel handig…Makkelijker kan het echt niet, alles bij elkaar, producten die elkaar versterken voor een optimaal resultaat en het kost je maar 2 minuten er dag. Aan alles gedacht dus.
En er komt zelfs een NovAge Men!!

Wil je meer informatie over huidverzorging, de NovAge lijnen of een test setje ontvangen? Stuur me even een berichtje. (info@marions-choice.com)

Afsluitend even een fantastische quote die ik gisteren hoorde: “We geven makkelijker geld uit aan een nieuw “truitje”, dan aan je “huidje”….”