Niet elk product is voor iedereen geschikt – zeker als het gaat om mascara.
Met een vleugje mascara op de wimpers geven we onze blik een instant boost. Een onmisbaar product in onze dagelijkse beauty routine.

Mascara wordt al gebruikt sinds 3400 voor Christus! Ja! Zo lang al. De Egyptische dames vonden zwarte wimpers mooi en mengden kohl met krokodillenpoep, water en honing en brachten dit aan op hun wimpers met botten en ivoor. Ja. Echt. Nee, dit wist ik ook niet.

En mascara blijft tot op de dag van vandaag “zo’n dingetje”. De mascara die geweldig past bij je zus, vriendin of collega werkt misschien totaal niet voor jou. Daarbij zie/lees/hoor je natuurlijk dat er echt mascara’s zijn die je wimpers met 3 cm langer gaan maken…..Dat lijkt me dan niet…

Maar feit is wel, dat het kiezen van de juiste mascara echt heel persoonlijk is en dat de “borstel” echt bepaalt of je een mascara nu wel of niet fijn vindt. De een houdt nu eenmaal van een “dikke borstel” en de ander zweert bij een “kammetje”. Daarbij vind ik de lengte van je eigen wimpers ook best wel bepalend voor welke borstel je zou moeten kiezen. Als je namelijk vrij korte wimpers van jezelf hebt, kan je begrijpen dat een “dikke borstel” niet eens goed bij de aanzet van je wimpers kan komen. Want dan zit je namelijk eerst letterlijk in je oog voordat je bij je wimper aanzet bent. Dus ik zou bij korte wimpers altijd een “kam/fijne” borstel adviseren. Gewoonweg omdat je beter bij je aanzet kan komen. Mascara zit nu eenmaal het mooist, als je zo dicht mogelijk bij deze aanzet begint.

Dan is er natuurlijk nog waterproof of niet. De meeste Oriflame mascara’s zijn water resistent. Dat betekent dat ze echt wel blijven zitten als je door een regenbuitje loopt of als je die zielige film op Netflix bekijkt, zonder dat je een Panda-Look krijgt. Het voordeel van een water resistant mascara is bovendien dat ze makkelijk te verwijderen zijn met een milde oog make-up remover. Hier gaat dan ook mijn voorkeur naar uit.
Gebruik je een echter waterproof mascara, dan behoort lekker zwemmen, in de sauna en echt onder water met je hoofd, tot de mogelijkheden. De bruidjes die ik opmaak, gaan echt de deur niet uit zonder een waterproof mascara. De waterproof mascara wordt wel veel harder op je wimpers en is vaak moeilijker te verwijderen. De waterproof mascara moet je meestal wel met een op olie gebaseerde remover verwijderen. Dit kan lastiger zijn voor mensen die bijvoorbeeld lenzen dragen of gevoelige ogen hebben.

Mascara tips:

Mascara is geen lang leven beschoren. Na 2 à 4 maanden droogt mascara uit omdat het in aanraking komt met de buitenlucht. Waterproof mascara gaat zelfs niet eens zo lang mee.

  • Reinig je mascaraborstel. Je mascaraborstel regelmatig reinigen is belangrijk om vastgeklitte wimpers te verwijderen en bacteriën te doden. Dompel je borsteltje vijf minuten onder in heet water.
  • Op en neer pompen met het borsteltje in de mascara is een misdaad. Er komt lucht in de mascara en het goedje zal snel uitdrogen.
  • Met een draaibeweging neemt je borsteltje genoeg mascara op voor je wimpers.
  • Horizontale en verticale bewegingen. Breng mascara met horizontale (zigzaggende) bewegingen aan op de bovenwimpers voor meer volume. De onderwimpers zijn korter en zouden een per een verticaal bestreken moeten worden met het borsteltje.
  • Slapen met mascara is slecht
    Wil je lange, volle wimpers? Slaap dan nóóit met mascara op. De mascara maakt je wimpers namelijk stijf waardoor ze makkelijk breken als je ligt te draaien in je bed.

Hierbij geef ik je een overzicht van een aantal Oriflame mascara’s die misschien wel tot je favorieten gaan behoren.
Zelf draag ik altijd de The ONE 5-in-1 WonderLash Mascara van Oriflame. Ik zweer zelf bij dit fantastische borsteltje. En veel van mijn klanten met mij…..

 

 

1. Voor gevoelige ogen

De ultieme alles-in-1 mascara. Lift, krult, volumiseert, verlengt en separeert. Formule verrijkt met verzorgende ingrediënten. Uniek dubbelzijdig borsteltje
Je zult super blij zijn met: Oriflame The One 5-in-1 WonderLash Mascara

2. Zeer waterbestendig

Misschien hou je erg van zwemmen? Joggen? Skiën? Dan heb je een goede mascara nodig die vlek-, vocht-, water- en – in jouw geval- leef-proof is. Met de introductie van Lash Wrap Technology, is het mogelijk om een mascara te dragen onder de meest extreme omstandigheden. En je verwijdert het met alleen warm water!
Probeer: Oriflame The One No Compromise Mascara

3. Aanpasbaar

Hou jij ervan te wisselen van look? Dan heb jij een mascara nodig waarmee je je unieke stijl kunt benadrukken! Zie hier de onderling verwisselbare brushes. Kies uit de 3 verschillende opzetborstels en creëer je eigen wimperkit en de look die jij wil.
Investeer in: OriflameThe One Lash Transformer Mascara

4. Gezonde uitstraling

Veel personen hebben last van zwakke en broze wimpers die makkelijk uitvallen. Voor een wimper-boost, investeer in een volume mascara die volume en lengte creëert zonder te klonteren.
Draag: Oriflame Giordani Gold Iconic All-in-One Mascara

5. Ogen-openend

Een mascara die verlengt, helpt jou die open-blik te creëren die jij begeert. Probeer The ONE Eyes Wide Open mascara met speciaal gevormd borsteltje die je wimpers lift vanaf de wortels en direct krult.
Probeer: Oriflame The ONE Eyes Wide Open Mascara

6. Volume

Het kan moeilijk zijn om lengte, volume en precisie-applicatie zonder klontering toe te passen. Als dit probleem je bekend voor komt, zoek dan naar een mascara met een wimperscheidend borsteltje voor gelijkmatige dekking en verlengde wimpers met 24 x meer volume.
Een mascara-must: Oriflame The One Volume Blast Mascara

 

Mocht je verder nog vragen hebben? Mail of bel me.

Lieve groetjes Marion