Wat is kurk?

Kurk is een 100% natuurlijk en organisch materiaal gemaakt van de bast van de kurkeik (Quercus suber). Deze boom is een van de meest voorkomende boomsoorten in Portugal. De kurk wordt verkregen zonder de boom te schaden of de normale groei ervan aan te tasten. Dit wordt ontkurken genoemd en betekent het verwijderen van de buitenste laag, daarna begint het groeien opnieuw en het ontkurken kan elke negen jaar worden herhaald.
Kurk is daarom een van de veiligste en groenste materialen om te gebruiken, vooral wanneer milieubewuste en milieuvriendelijke mode een topprioriteit is.

Kurk is een zeer rekbaar materiaal dat kan worden gesneden en geperst tot stofachtige vellen die kunnen worden omgezet in diervriendelijke modeaccessoires.
U hoeft de storm niet in te gaan om het te bewijzen, maar als u kurkproducten meeneemt in de regen of sneeuw, kunt u 100% vertrouwen. Kurk is geen hout, maar dood weefsel. Ja, het is een inerte stof. Dat wil zeggen, het is smaakloos en het belangrijkste is dat het geen geur afgeeft.
Daarnaast is kurk 100% herbruikbaar en 100% recyclebaar.

Dus met aankoop van 1 van onze kurktassen maak je wereld weer een klein stukje beter.