Vitamine E

Dat vitamine E goed is voor lichaam en geest wist je vast, maar wist je ook dat vitamine E ontzettend goed is voor je huid? We hebben de voordelen en feiten voor je op een rijtje gezet!

๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐—ถ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐˜‚๐—ถ๐—ฑ?
We maken zelf geen vitamine E aan, maar toch is het essentieel voor een goed functioneren van je lichaam: het is namelijk betrokken bij allerlei verschillende processen. Zo draagt het bij aan een goede weerstand en beschermt het de cellen en je lichaam dus voor schadelijke invloeden van buitenaf. Naast bescherming tegen schadelijke invloeden is vitamine E ook ontzettend goed voor je huid, en ondersteund het allerlei belangrijke natuurlijke processen. Zo zorgt vitamine E er bijvoorbeeld voor dat je huid minder snel verbrand en versterkt het de barriรจrefunctie van je huid.

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐˜‚๐—ถ๐—ฑ?
Het is niet voor niets dat je in de meeste huidverzorging-, en zonbeschermingsproducten vitamine E als een van de belangrijkste bestanddelen tegenkomt. Maar vitamine E komt met nog meer voordelen:
โ€ข het beperkt de celschade die de zon aan kan richten;
โ€ข het kan in combinatie met vitamine C pigmentvlekken lichter maken;
โ€ข het zorgt ervoor dat huidverzorgingsproducten dieper in de huid kunnen trekken;
โ€ข het kan als antioxidant zijnde rimpels en tekenen van veroudering verminderen;
โ€ข het beschermt de huid tegen vrije radicalen (die o.a. invloed hebben op huidveroudering)

๐—ช๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜‡๐—ถ๐˜ ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—˜ ๐—ถ๐—ป?
We weten wat vitamine E is en dat ons lichaam het zelf niet aanmaakt, maar waar zit dan wel vitamine E in? Het antwoord is simpel: we halen de benodigde portie vitamine E gewoon uit onze voeding. Zo vind je vitamine E in allerlei voedingsmiddelen zoals verse groenten, granen, noten en plantaardige oliรซn. Maar je kunt vitamine E daarnaast ook in allerlei specifieke verzorgingsproducten terugvinden en je huid op deze manier toch van de benodigde vitamine E-boost voorzien!

Kan je huid dus wel wat extra hulp en liefde gebruiken? Probeer dan eens onze producten met vitamine E zoals de Hand & Body stick en de Natural en Tinted lippenbalsems.