De bittere waarheid over vaseline

Vaseline wordt in de cosmetica veel gebruikt als zachtmaker en zit bijvoorbeeld veel in lippenbalsems.
Het vervelende van dit stofje is dat het juist het tegenovergestelde doet van wat het belooft!
Vaseline is nl een chemisch/synthetisch product gemaakt van olie, olie afkomstig van petroleum/aardolie (net als benzine en diesel). Voor cosmetische doeleinden wordt deze olie geraffineerd en gezuiverd, maar het is nog steeds aardolie.
Met vaseline leg je een ONNATUURLIJK vetlaagje op de huid waardoor de huid volledig afgesloten wordt. De huid wordt als het ware verstikt met een nog drogere huid als resultaat.
Het verzacht heel even de huid of je lippen, maar zorgt ervoor dat de huid wordt afgesloten en haar eigen vochtregulerende vermogen verliest. Je blijft je lippen de hele tijd smeren maar constant zijn ze droog….iets klopt er dus niet met de hydratatie?
Als je een lippenbalsem gaat kopen zoek er dan eentje die op basis van bijenwas is… lees het etiket of zoek het op internet op.
Gebruik je vaseline dagelijks dan kun je een “paraffine verslaving” ontwikkelen: door het gebruik van vaseline wordt de huid lui en maakt zelf minder en minder huideigen vetten aan.
Op het moment dat gestopt wordt met vaseline gaat je huid zeer droog aanvoelen (paar weken) tot de paraffine je huid uitgewerkt. Tijdens deze periode moet je alleen goede natuurlijke crèmes gebruiken!
Let bij de keuze van cosmetische producten dus vooral op dat deze ‘’parabenen vrij’’ zijn, producten zonder chemische, synthetische geur en kleur stoffen of schadelijke conservanten.
Gelukkig bevatten onze lippenbalsems GEEN vaseline dus je kunt ze met een gerust hart smeren.
(Gedeeltelijke tekst en info van Mike Verest)